5 tips voor het plannen van je verhuizing

Verhuis Service

Bij een verhuizing komt heel wat kijken en daarom is het goed om vooraf op een rijtje te hebben hoe je het aan gaat pakken. Met de juiste aanpak verloopt je verhuizing namelijk een stuk soepeler. In dit artikel vind je 5 tips bij het plannen van je verhuizing.

Opruimen

Begin op tijd met opruimen, ongeveer 4 tot 6 weken voor de daadwerkelijke verhuizing. Vaak kom je erachter dat je veel nutteloze spullen in huis hebt en het zou zonde van je tijd zijn om die allemaal in te gaan pakken en weer uit te pakken. Je kunt je spullen aanbieden op websites als gratisaftehalen.nl of gewoon bij het grof vuil zetten.

Verhuisverzekering

Ook is het verstandig om een verhuisverzekering af te sluiten, zodat je spullen vergoed zijn, mochten ze bijvoorbeeld gestolen worden of beschadigd raken tijdens de verhuizing. Er zijn verschillende verhuisverzekeringen, die verschillen in eigen risico en dekkingsgraad. Sluit je verhuisverzekering ongeveer 2 weken voor te verhuizing af.

Inpakken

Als alle overbodige spullen zijn opgeruimd en de verhuisverzekering is afgesloten, kun je ongeveer een week voor de verhuizing beginnen met inpakken. Zorgt dat je dit gestructureerd doet, door elke kamer apart in te pakken en de dozen te coderen. Wikkel glaswerk en servies in papier en stop dit in aparte, kleine dozen, zodat het niet beschadigd raakt.

Verhuisdoos-breekbaar-bescherming-met-verhuisspullen-e1404853694971

Huis controleren

Controleer op de dag van de verhuizing je huis nog één keer helemaal. Loop alle kamers nog een keer langs om te kijken of je echt niets vergeten bent, sluit gas en elektra af en noteer de meterstanden.

Uitpakken

Als al je spullen in je nieuwe huis zijn aangekomen is het tijd om ze uit te pakken. Doe dit, net als het inpakken, gestructureerd, zodat er niet overal losse spullen staan. Vergeet ook niet om eventuele schade te noteren en door te geven aan de verzekeraar.

Zoals gezegd komt er veel kijken bij een verhuizing, de bovenstaande 5 punten zijn dan ook zeker niet alles waar je op moet letten. De Verhuisplanner geeft je uitgebreid inzicht in de overige dingen die moeten gebeuren en wanneer je dit het beste kunt doen.

image-2014-10-20-6

Reacties zijn gesloten.

© AllRound verhuizingen - 2014