Bestaande bouw of nieuwbouw?

nieuwbouw1

Als je van plan bent een woning te kopen, dan kun je ervoor kiezen om een nieuwbouw woning of een bestaande woning te kopen.

sbs_6.huis_te_koop

Een bestaande woning heeft karakter. Er is al heel wat in gebeurd en verschillende gezinnen hebben er lief en leed in meegemaakt. Bovendien is de wijk al vaak compleet ingericht. Wat betreft de koopprijs is er vaak nog ruimte om te onderhandelen. Afhankelijk van de leeftijd van de woning kan het echter wel nodig zijn dat er flink verbouwd wordt: slechte isolatie, gedateerde inrichting, oude CV-ketel, etc.

Een nieuwbouwwoning kan vaak naar smaak gebouwd en ingericht worden. Van groot onderhoud ben je de komende jaren vrij. De woning voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van milieu en isolatie en je hebt garantie op veel zaken. Het aanbod is echter beperkt en de koopprijs staat vast. Vaak moet je ook lange tijd wachten voor je de woning kunt betrekken. Ook moeten de woonwijken vaak nog ingericht worden waardoor je soms jaren in een kale niet ingerichte wijk woont.

Reacties zijn gesloten.

© AllRound verhuizingen - 2014