Een verhuizing financieren met krediet

verhuizing-financieren

Bij een verhuizing komt veel kijken, allereerst moeten er de nodige verzekeringen geregeld worden, zoals een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast moet u kijken naar welk type hypotheek het beste bij je past en de prijs van het huis. Als dat allemaal geregeld is, is het tijd voor de volgende stap: het financieren van de verhuizing.

Een verhuizing brengt vaak veel kosten met zich mee. Zo moet er een verhuiswagen gehuurd worden, worden er nieuwe meubels gekocht en dan hebben we het nog niet eens gehad over nieuwe vloeren, gordijnen of een badkamer. Als u niet het budget heeft om al deze kosten in één keer te financieren, kunt u hiervoor een lening afsluiten. Hiervoor zijn twee opties: het doorlopend krediet of de persoonlijke lening.

Doorlopend krediet

De eerste mogelijkheid is het afsluiten van een doorlopend krediet, dit is een lening tussen de 5.000 en 50.000 euro. De aflosperiode van deze lening is tussen de 11 en de 13 jaar, afhankelijk van de hoogte van de lening. Binnen de afgesproken kredietlimiet kunt u onbeperkt geld opnemen en aflossen, ook tussentijds aflossen is mogelijk. Daarnaast betaalt u alleen rente over het opgenomen bedrag. Mocht de verhuizing dus toch minder kosten dan vooraf gedacht, dan hoeft u over het overige bedrag geen rente te betalen.

Persoonlijke lening

Een andere optie is het afsluiten van een persoonlijke lening, ook hierbij ligt het bedrag tussen de 5.000 en de 50.000 euro. De aflostermijn ligt tussen de 24 en 72 maanden. Het kiezen voor een persoonlijke lening is vooral handig als u al precies weet hoeveel de verhuizing gaat kosten. Met de persoonlijke lening leent u een vast maandbedrag tegen een vast rentetarief. De rente ligt hier hoger dan bij een doorlopend krediet, maar door de kortere aflostermijn bent u goedkoper uit. In de onderstaande grafiek is te zien dat woningbezitters ook steeds vaker voor deze optie kiezen; tweederde van de mensen verkoos in 2014 een persoonlijke lening boven een doorlopend krediet.

Woningbezitters kiezen vaker voor persoonlijke lening. Bron: IndependerBron: Independer

Conclusie

Wie al precies op een rijtje heeft hoeveel de verhuizing gaat kosten én in staat is om het bedrag snel af te lossen, kan het beste kiezen voor een persoonlijke lening. Voor wie nog niet helemaal op een rijtje heeft hoeveel de verhuizing gaat kosten en meer tijd nodig heeft om de lening af te lossen, kan het beste kiezen voor een doorlopend krediet.

Reacties zijn gesloten.

© AllRound verhuizingen - 2014