Financiering van uw Duitse woning

geld voor huis_resized_600_400

Voordat u een huis in Duitsland koopt, is het raadzaam eerst uw financiële situatie in kaart te brengen. Het verkrijgen van een geschikte hypotheek voor een woning in ons buurland kan namelijk lastig zijn. Een goede hypotheek is in Duitsland niet altijd makkelijk te vinden. Daarom bieden Nederlandse banken bieden de mogelijkheid om een Nederlandse financiering af te sluiten. U heeft dus de keuze uit een Duitse of een Nederlandse hypotheek voor de aankoop van uw huis in Duitsland. Overweegt u een huis te kopen in Duitsland, vraag dan informatie op bij verschillende hypotheekverstrekkers, zowel in Nederland als in Duitsland.

Verschil hypotheek met Nederland

Hypotheken in Duitsland kennen in het algemeen een lage rente. Dat is zeker aantrekkelijk, maar let dan ook goed op de voorwaarden. Voor Duitsers is het normaal om actief te sparen voor het kopen van een huis. Dat komt omdat hypotheekverstrekkers vaak maar tot 70% van de waarde van het huis financieren. Financiering tot 100% is mogelijk, maar dan met het juiste inkomen en gezinssituatie. In Duitsland wordt een huis bovendien vooral gezien als pensioenvoorziening en niet als investering.

Aflossen is bij de meeste hypotheken in Duitsland verplicht. Ook een vast dienstverband is een belangrijke voorwaarde van Duitse hypotheekaanbieders. Van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zoals Nederland kent, is geen sprake en ook hypotheekrenteaftrek kennen ze in Duitsland niet. Slechts in een enkel geval is het mogelijk de kosten die wij als Kosten Koper kennen, met de hypotheek mee te financieren. In een aantal gevallen kunt u de voorwaarden van een bestaande hypotheek meenemen naar uw Duitse woning.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

© AllRound verhuizingen - 2014