Tips om te verhuizen

Verhuizen is heel intensief. Het nieuwe huis moet ingericht worden naar eigen smaak en het oude huis moet leeg gemaakt worden. Soms moet er nog een hele verbouwing plaatsvinden in het nieuwe huis. Het niet moeilijker gemaakt worden dan het is en daarom volgen hieronder een aantal tips om het verhuizen net iets gemakkelijker te maken.

verhuizen-1

Zodra je weet dat je gaat verhuizen, kun je al meteen beginnen met inpakwerk. Iedereen heeft wel spullen op zolder of in een schuur staan die niet regelmatig gebruikt worden. Daarom kunnen die spullen best al ingepakt worden. Zodra het serieuze inpakwerk begint, is het het verstandigste om per kamer te gaan inpakken. Hiermee blijft alles georganiseerd en struikel je niet in je hele hui over de verhuisdozen. Zet op de verhuisdozen een korte omschrijving van wat er in zit en in welke kamer het hoort. Je kunt er ook voor kiezen de dozen eenvoudigweg een cijfer toe te kennen en dan een lijst met deze cijfers en de bijbehorende inhoud te maken. Pak belangrijke papieren niet in in een verhuisdoos, maar neem deze in bijvoorbeeld je handtas mee naar de nieuwe woning. Zo gaan ze niet verloren in de massa van je spullen. Bescherm breekbare spullen met vulmateriaal in de dozen.

Het valt aan te bevelen om elke keer dat je naar het nieuwe huis gaat, bijvoorbeeld om te klussen, alvast wat spullen uit het oude huis mee te nemen. Hierdoor hoef je niet alles ineens mee te nemen. Maak ook een planning. Hierdoor houd je overzicht van wat er wanneer moet gebeuren. de kans om iets nog te vergeten is hierbij klein. Maak ook gebruik van de mogelijkheid om de post vanaf het oude adres, naar het nieuwe adres door te sturen.

Reacties zijn gesloten.

© AllRound verhuizingen - 2014