Verhuizen: overstappen of bij je energieleverancier blijven?

thermostaat_ANP_0

Een verhuizing is een ideaal moment om over te stappen naar een andere energieleverancier. Het kiezen van de goedkoopste energieleverancier kan ervoor zorgen dat je zonder enige moeite honderden euro’s per jaar bespaart. Maar wat komt er kijken bij de overstap naar een andere energieleverancier? Je leest het in dit artikel.

Wanneer overstappen

Als je een contract voor onbepaalde tijd hebt afgesloten, kun je overstappen wanneer je maar wilt. Is er sprake van een vast contract, dat zit hier een opzegtermijn aan vast. In de zomer overstappen pakt vaak goedkoper uit dan in de winter. Je betaalt namelijk maandelijks hetzelfde bedrag, terwijl je in de wintermaanden meer energie verbruikt. Dit betekent dat je bij een overstap in de winter vaak bij moet betalen, terwijl je in de zomer juist geld terugkrijgt. Het wisselen van energieleverancier duurt ongeveer 3 weken, houdt hier dus rekening mee.

Overstapproces2

Oude energieleverancier informeren

Wanneer je gaat verhuizen en voor een andere energieleverancier kiest, moet je je oude energieleverancier hierover informeren. De leverancier meldt dit vervolgens bij de netbeheerder, zodat de meterstanden genoteerd kunnen worden met de makelaar.

Energie-overstap

Overstappen wanneer je afgesloten bent

Wellicht ga je verhuizen naar een huis dat afgesloten is van energie, omdat het bijvoorbeeld lange tijd onbewoond is geweest. Als je in dat geval wilt overstappen, moet je contact opnemen met de netbeheerder, die kan je informeren over de mogelijkheden.

Mocht je nog meer vragen hebben over wat er komt kijken bij het overstappen van energieleverancier, lees dan dit artikel.

Reacties zijn gesloten.

© AllRound verhuizingen - 2014