Voor- en nadelen van een verhuisbedrijf

Als je gaat verhuizen kun je dit zelf van A tot Z regelen, maar je kunt ook een verhuisbedrijf inschakelen. Een verhuisbedrijf neemt (een deel van) de verhuizing van je over. Wat een verhuisbedrijf precies doet tijdens de verhuizing, wordt met de klant van tevoren afgesproken. Er zijn voor- en nadelen aan het inschakelen van een verhuisbedrijf.

1345345

Het verhuisbedrijf is expert op het gebied van verhuizingen. Zij zullen dan ook de zorg van je overnemen. Over het algemeen heb je er geen omkijken meer naar. Grote en breekbare spullen kunnen makkelijk en veiliger vervoerd worden. Er zijn verschillende mogelijkheden als er een verhuisbedrijf wordt ingeschakeld. Er kan gekozen worden om alleen het inpakwerk door het verhuisbedrijf te laten doen, of bijvoorbeeld alleen de kwetsbare en grote spullen door hen te laten verhuizen. Ook is het mogelijk om de hele verhuizing van A tot Z te laten verzorgen. Het is het veiligste om te kiezen voor een erkend verhuisbedrijf. Erkende verhuisbedrijven zijn aangesloten bij een geschillencommissie waar je als klant met klachten terecht kunt.

Het nadeel van het inschakelen van een verhuisbedrijf, is dat de kosten bijzonder hoog kunnen oplopen. De kosten zijn afhankelijk van wat er gedaan moet worden, hoeveel afstand er tussen het oude en het nieuwe huis zit, hoeveel er verhuisd wordt en hoe moeilijk de verhuizing is door bijvoorbeeld een verhuizing naar een flat zonder lift.

Al met al is het zeer handig om een verhuisbedrijf in te schakelen. Het scheelt een hoop kopzorgen in een toch al drukke tijd. Aan de andere kant zijn de kosten behoorlijk hoog en een verhuizing is al duur. Wil je kosten besparen, dan kun je de verhuizing het beste zelf doen, eventueel met behulp van vrienden en familie.

Reacties zijn gesloten.

© AllRound verhuizingen - 2014