Wat kost een verhuizing?

verhuizing-header

Naast het kopen of huren van je nieuwe woning, kost de verhuizing er naar toe ook geld. Denk maar eens aan het verhuizen van je spullen, overnamegeld en aansluitingskosten voor bepaalde voorzieningen. In dit artikel staan de kostenposten voor je op een rijtje.

Verhuisbedrijf

Veel mensen huren een verhuisbedrijf in om hun spullen van de ene naar de andere woning te verhuizen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de dag waarop je wilt verhuizen en van de afstand tussen de twee woningen. Een busje huren en zelf je spullen verhuizen is natuurlijk ook een optie, dit kost meestal tussen de 60 en 135 euro.

Aansluitkosten

Daarnaast moeten vaak aansluitkosten voor verschillende voorzieningen betaald worden. Zo zijn er onder andere aansluitkosten voor gas, elektriciteit, tv, telefoon en internet. Deze kosten zijn eenmalig, maar kunnen bij elkaar aardig oplopen.

Opknappen en inrichten

Het komt zelden voor dat een woning al helemaal naar je zin is en je er zo in kunt, dat betekent dan ook dat je budget moet reserveren voor het opknappen en inrichten van je woning. Wanneer je bijvoorbeeld wel graag een laminaatvloer van de vorige bewoner over wilt nemen, zul je hier waarschijnlijk overnamekosten voor moeten betalen.

Financiering

Alles bij elkaar lopen de kosten van een verhuizing vaak in de duizenden euro’s. Wie voor zijn werk verhuist, kan soms een vergoeding krijgen. Wanneer dit niet het geval is, zul je zelf alle kosten van de verhuizing moeten betalen. Mogelijkheden om je verhuizing te financieren lees je in dit artikel.

Reacties zijn gesloten.

© AllRound verhuizingen - 2014