Wat te doen met je oude meubilair?

oud-meubilair-karakter

Een verhuizing is voor veel mensen een nieuwe start. Een nieuw huis dat nog helemaal ingericht moet worden vraagt om het nodige denkwerk. Ga je voor een nieuwe stijl of neem je meubels uit je oude huis mee?

Oude meubels kunnen na een verhuizing eveneens aan een nieuwe start beginnen. Vaak is een net ingericht huis strak ingericht met nieuwe meubels, maar waarom zou je je oude meubilair weggooien als het nog mooi is? Aan deze meubels ben je gewend en laten je thuisvoelen. Dat is belangrijk in een nieuw huis. Met meubels waar sentimentele waarde aan kleeft, voel je je misschien sneller op je gemak in je nieuwe stekje. Daarnaast geeft oud meubilair een huis ook karakter. Een oude stoel maakt het meteen persoonlijker. In een nieuwe omgeving leer je oude spullen opnieuw waarderen.

oud-meubilair-karakter-3 oud-meubilair-karakter-2 oud-meubilair-karakter

Mocht je echt van je meubels af willen, kun je ze bij sommige winkels inruilen bij aankoop van nieuwe meubels. Dat scheelt behoorlijk in de kosten natuurlijk. Ook qua moeite is zo’n inruilactie fijn. Woonboulevard Poortvliet bijvoorbeeld haalt je oude stoelen op bij het oude huis en levert nieuwe stoelen meteen op het nieuwe adres.

Ikea

Ikea (bron: ANP)

IKEA doet het op een andere manier. Wanneer je daar je oude meubels brengt, krijg je er een tegoedbon van het Zweedse warenhuis voor terug. Heb je een paar jaar geleden bijvoorbeeld een kast bij IKEA gekocht en wil je nu een nieuwe? Dan lever je de oude in. Deze wordt vervolgens weer verkocht bij IKEA op de tweedehands afdeling.

Met alle opties zou het kortom zonde zijn om oude meubels zomaar weg te gooien. Ze hebben waarde. Is het niet in sentiment, dan wel in geld of tegoed. En met een verhuizing kunnen alle beetjes helpen.

Reacties zijn gesloten.

© AllRound verhuizingen - 2014