Welke verzekeringen zijn aan te raden?

Woonverzekering-dekkingen

Als je een woning hebt gekocht, dien je een aantal verzekeringen af te sluiten. Sommige verzekeringen zijn sterk aan te raden en anderen zijn zelfs verplicht. De verplichte verzekeringen zijn over het algemeen de opstal verzekering en de levensverzekering.

Opstalverzekering
Met een opstalverzekering is het huis verzekerd tegen schade door o.a. brand en inbraak. Bij een opstalverzekering is schade aan alles wat aan je huis vastzit verzekerd. denk hierbij aan de muren, de leidingen en het glas.

Levensverzekering
Met een levensverzekering is de hypotheekverstrekker ervan verzekerd dat de nabestaanden de hypotheek kunnen blijven doorbetalen. Met een levensverzekering wordt er bij overlijden van de verzekerde onder bepaalde voorwaarden een verzekerd bedrag uitgekeerd.

Inboedel
Een inboedelverzekering biedt dekking tegen schade aan de inboedel. Het is niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar het wordt wel sterk aangeraden. De meeste mensen hebben dan ook wel een dergelijke verzekering afgesloten.

Woonlastenverzekering
Het kan iedereen overkomen en zeker in deze tijd van de economische crisis: je raakt je baan kwijt. Ook kun je door ziekte of een ongeval arbeidsongeschikt raken. In deze gevallen ga je er over het algemeen in inkomen op achteruit. Met de woonlastenverzekering krijg je ondersteuning tijdens dit soort moeilijke tijden. Je kunt met deze verzekering voor een bepaalde periode (een deel van) de hypotheek betalen.

Verzekeren blijft een ‘risico’: het kan zijn dat je jarenlang premie betaalt, zonder ooit de verzekering nodig te hebben, maar niet verzekeren is nog riskanter.

Reacties zijn gesloten.

© AllRound verhuizingen - 2014